sâmbătă, 27 aprilie 2013

De ce restaurant cu specific pescaresc?




Asa cum spuneam mai devreme, dragii noștri cititori, afacerea noastră presupune și existenta unui restaurant cu specific pescăresc  Probabil ca multi dintre voi se întreabă de ce am ales tocmai un asemenea restaurant. Ei bine, suntem siguri ca putem găsi multe răspunsuri la aceasta întrebare  dar am vrea sa le enunțăm pe cele care, în opinia noastră, sunt cele mai importante.
In primul rând trebuie sa va aducem aminte ca pensiunea, deci și restaurantul, sunt localizate în Delta Dunării. De aceea, este absolut normal ca mâncărurile servite sa fie în preponderenta făcute din carne de peste. De asemenea, suntem absolut convinși ca cei care vin în Delta o fac pentru mâncărurile specifice zonei. Este cert ca nu le putem oferi numai astfel de mâncăruri  dar încercam pe cât posibil sa le facem cunoscute tradițiile culinare care au consacrat aceasta zona a tarii.
In al doilea rând  am ales un restaurant cu specific pescăresc și datorita faptului ca avem o crescatorie proprie. Este adevarat ca la început ne va fi mai greu, dar, pe măsura ce afacerea va lua amploare, vom fi capabili sa ne aprovizionam din aceasta crescatorie. Nu ne vom permite aprovizionarea integrala, dar măcar vom încerca sa folosim tot ceea ce crescatoria ne oferă pentru a avea clienți cât mai mulțumiți.
Un alt motiv pentru care am luat aceasta decizie este faptul ca mâncărurile din peste sunt foarte sănătoase  Din punct de vedere nutrițional  carnea de peste are câteva avantaje excepționale. Se digera în proporție de aproximativ 97%.  Are proteine cu valoare biologica ridicata, are vitamine din grupa B, iar în cazul peștilor “ grași” avem vitamine și din grupele A și D. Peștii  “grași” (scrumbia, sardina, somonul, heringul, tonul) nu sunt nici pe departe pești ce ar trebuie excluși din alimentația noastră – ei conțin acizi Omega-3,  esențiali în buna funcționare a organismului. In plus, fie slab fie gras, pestele conține atât minerale cât și fier care sunt foarte ușor asimilabile.  In plus, carnea de peste are un nivel foarte scăzut de sare.  Practic, nu exista diferențe intre peștii de apa dulce sau cei de apa sărată  în ciuda percepției generale. Sunt și destule minerale prezente în carnea de peste:  iodul, fosforul, cuprul, potasiul și calciul (în cantități mici).
        In concluzie, am ales un restaurant cu specific pescăresc atât pentru a se armoniza cu zona în care este amplasat și datorita existentei unei crescătorii proprii, cât și pentru faptul ca pestele reprezinta cheia unei alimentații sănătoase.
Deci, dragi cititori, va sfătuim sa va gândiți la cele prezentate mai sus și speram ca veți veni la noi în Delta. Va asiguram ca nu veți regreta, deoarece atât dumneavoastrăcât și copiii dumneavoastră,  pentru a înțelege mai bine fenomenul supus dezbaterii, veți fi “ educați” în acest sens și veți înțelege ce înseamna cu adevărat “a mânca sănătos” și rolul important pe care pestele îl deține în cadrul unei alimentații echilibrate. Dacă vă decideți  să faceți acest pas, fiți siguri că va fi o experiență de neuitat. Vă așteptăm cu drag în Delta Dunării!!!
Nu uitați, pentru orice fel de informații referitoare la restaurant și respectiv la meniu, nu ezitați să ne contactați  Noi suntem oricând  la dispoziția dumneavoastră și… așteptăm păreri! Echipa Aqua Danubius-Galați vă mulțumește mult că ați alocat timp citirii acestui articol!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu